Odazvali smo se pozivu na sastanak uz projekt KAIROS

Odazvali smo se pozivu na sastanak uz projekt KAIROS

U prostorijama Urbanog centra Šibenik, 02.06.2021., održan je peti po redu sastanak ULG-URBACT Local Group sastanak projekta KAIROS (URBACT III program) s temom „Kako promovirati kulturno nasljeđe kao mjesto susreta i sredstvo za međunarodni dijalog“. U ime Udruge sastanku je prisustvovala Irena Kuač.

Projekt KAIROS se fokusira na pronalaženje rješenja za obnovu i oživljavanje baštinski vrijednih kulturno-povijesnih središta. Pri osvrtu na dosadašnji rad istaknuto je izuzetno zadovoljstvo virtualnom turom koju je odradio Igor Ianachi. S obzirom da je Šibenik bio domaćin druge tematske radionice  o povijesnoj baštini kao pokretaču inovacija  poduzetništva i otvaranja novih radnih mjesta, Igor je postao, kako kažu, „planetarno popularan“. Pored Šibenika u ovom projektu sudjeluju i Mula - Španjolska, Belene -Bugarska, Cesena- Italija, Heraklion- Grčka, Malbork - Poljska , Roskilde - Danska i Ukmergė – Litva.

Kao i uvijek, izuzetno nam je zadovoljstvo biti prepoznati dionik zajednice i zahvalni smo na pozivu za sudjelovanje u radu ove Grupe.

Fotogalerija:

Napisano 04.06.2021, autor Irena Kuač

Nazad