Kolačići

Što su kolačići?

Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane internet stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za internet stranicu, kao što su preferirana adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu internet stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite - internet stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogućili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hoćete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama UTV "Mihovil" Šibenik.

Kakve kolačiće koristi UTV "Mohivil" Šibenik i zašto?

UTV "Mohivil" Šibenik koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo. Kolačići se koriste za pamćenje korisničkih podataka i postavki.

Kolačiće koje koristimo:

  • XSRF-TOKEN - ovaj kolačić koristimo da bi zaštitli vas i internet stranice od crsf napada (Cross-site request forgery),
  • utv_mihovil_sibenik_session - sprema vaše korisničke postavke koji se koriste u svrhu logiranja na internet stranice,
  • laravel_cookie_consent - kolačić kojim omogućujete korištenje kolačića.

Kakvi još kolačići postoje na UTV "Mohivil" Šibenik?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo kolačiće servisa za mjerenje posjećenosti - Google Analytics. Također se koriste kolačići od Googleovog servisa reCaptcha i to u svrhu sprećavanja ne željene pošte (spama).