Pravila privatnosti

Uvod

EU je 6. travnja 2016. prihvatio veliku reformu svojeg okvira za zaštitu podataka donošenjem paketa reformi u području zaštite podataka, koji se sastoji od Opće uredbe o zaštiti podataka.

Opća uredba o zaštiti podataka (engleski: GDPR) je uredba Europske unije koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. te je izravno primjenjiva u svim državama članicama EU. Za razliku od direktiva, uredbe stupaju na snagu bez potrebe za dodatnim glasanjem u parlamentima država članica pa je primjena GDPR-a od navedenog datuma obavezna. Uredba sa sobom donosi značajne promjene u pravilima koja definiraju osobne podatke i kako se oni koriste.

Vaša privatnost i sigurnost vaših osobnih podataka od velike su važnosti. U nastavku vas želimo obavijestiti o tome s kojim ciljem prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke te kako te postupke možeš nadzirati i time ostvariti svoja prava zajamčena Zakonom.

Koji podaci su potrebni i zašto?

Udruga turističkih vodiča "Mihovil" Šibenik (u daljnjem tekstu: UTV Mihovil), Obala palih omladinaca 3, 22000 Šibenik, OIB: 11136837673 , koristi vaše osobne podatke:

  • ime i prezime,
  • datum rođenja,
  • OIB,
  • adresu elektorničke pošte,
  • broj mobitela,
  • jezici koji su upisani u Rješenju o Upisniku turističkih vodiča,
  • položene županije koje su upisane u Rješenju o Upisniku turističkih vodiča,
  • datum početka članstva u UTV Mihovil
  • ukoliko dođe do prestanka članstva i datum ispisa iz utv Mihovil.

Ovi podaci spremaju se u registar članova, koji se vodi elektronski, za svrhu evidencije članova u skladu s važećim Zakonom o udrugama.

Dodatno nam treba tvoje adresa elektroničke pošte kako bismo vam slali naš newsletter i kako bi proslijeđivali elektroničku poštu koju udruga prima ako sste nam za to dali privolu.

Podaci koji su obavezni, a koji se prikupljaju u svrhu vašeg osobnog profila koji će se javno objaviti na stranicama UTV Mihovil:

  • ime i prezime,
  • adresu elektorničke pošte,
  • broj mobitela,
  • jezici koji su upisani u Rješenju o Upisniku turističkih vodiča,
  • položene županije koje su upisane u Rješenju o Upisniku turističkih vodiča,

Podaci koji nisu obavezni, a koji se prikupljaju u svrhu vašeg osobnog profila koji će se javno objaviti na stranicama UTV Mihovil:

  • opis člana,
  • koje usluge član pruža,
  • fotografija.

Vaše podatke nećemo obrađivati niti u jednu drugu svrhu.

Tko sve ima pristup tvojim podacima?

Pristup vašim osobnim podacima ima Upravni odbor (u daljnjem tekstu UO) UTV Mihovil. Svi članovi UO su opznati s našom politikom i internim procedurama zaštite osobnih podataka te su potpisali izjavu o povjerljivosti i dužni su postupati po istima.

Podaci koji se koriste u svrhu osobnog profila na internet stranicama UTV Mihovil su javno dostupni svim posjetiteljima internet stranice UTV Mihovil.

S kime dijelimo vaše osobne podatke?

Vaši osobni podaci su kod nas sigurni i nećemo ih prosljeđivati, prodavati niti ustupati drugim privatnim ili pravnim osobama. Iznimku može činiti slučaj kada nadležno tijelo zahtijeva pristup osobnim podacima koje Udruga pohranjuje, a u skladu sa Zakonom.

Kod ispisa računa, zakonom smo obavezani napisati na račun ime, prezime te oib člana koji je odradio uslugu. Isti račun se šalje isključivo naručitelju usluge.

Također u komunikaciji putem elektroničke pošte među članovima udruge po potrebi koristimo vaše podatke, i to ime prezime, broj mobitela te adresu elektroničke pošte.

Koliko dugo ćemo pohranjivati vaše osobne podatke?

Ostale osobne podatke pohranjujemo sve dok ne zatražite njihovo brisanje iz naše baze podataka.

Imate li pravo na trajno birsanje tovjih osobnih podataka?

U bilo koje doba možete povući privolu za korištenje vaših osobnih podataka i/ili od nas zatražiti da obrišemo sve tvoje podatke iz našeg sustava, osim u slučaju kada je to zakonski drugačije propisano. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka na adresu elektroničke pošte [email protected], nakon čega ćemo obaviti uklanjanje svih vaših osobnih podataka u najkraćem razumnom roku. Imajte pritom u vidu kako će time ujedno prestati vaše članstvo u UTV Mihovil.

Možete li dobiti na uvid svoje osobne podatke?

U bilo koje doba možete zatražiti informaciju o tome koje sve osobne podatke imamo o vama. U tom slučaju dovoljno je da nam pošalješ zahtjev za pristupom osobnim podacima na adresu elektroničke pošte [email protected], nakon čega ćemo vam dostaviti sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo u najkraćem razumnom roku.

Kako ispraviti vaše osobne podatke?

Sve vaše podatke unosite sami, te na internet stranicama UTV Mihovil, na vašemprofilu možete sve podatke mijenjati.

Za točnost vaših podataka odgovarate isključivo vi!

Također u bilo koje doba možete zatražiti ispravak svojih osobnih podataka u slučaju da uočite netočnost. U tom slučaju dovoljno je da nam pošaljete zahtjev za ispravkom osobnih podataka na adresu elektroničke pošte [email protected], nakon čega ćemo obaviti traženi ispravak u najkraćem razumnom roku.

Obavljate li automatsko profiliranje osobnih podataka?

Udruga obavlja automatsko profiliranje vaših podataka isključivo za izradu osobnog profila na internet stranicama UTV Mihovil, kako je prethodno i opisano.

U ostale svrhe UTV Mihovil ne obavlja automatsko profiliranje vaših osobnih podataka. Svi vaši osobni podaci obrađuju se isključivo od tajnika na načine i u svrhe koji su prethodno opisani.

Komu se obratit za dodatna pitanja i/ili pojašnjenja?

Za sva daljnja pitanja ili pojašnjenja u vezi sa svrhama i načinima obrade vaših osobnih podataka, kao i u vezi s upitima za ostvarivanje vaših prava, možete se obratiti na adresu elektroničke pošte [email protected]

Komu podnijeti prigovor u slučaju sumnje na kršenje vaših prava?

U slučaju da sumnjate da UTV Mihovil krši vaša prava koja su vam zajamčena Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) na sljedećoj internet lokaciji: www.azop.hr

Osoba zadužena za zaštitu osobnih podataka pri UTV Mihovil:

Tajnica, Zvonimira Krvavica

[email protected]

Dokmenti