Zagonetna noć u muzeju ´24

Zagonetna noć u muzeju ´24

Hrvatsko muzejsko društvo od 2005. godine organizira manifestaciju Noć muzeja. Od 2007. godine Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova.

Tema ove devetnaeste Noći muzeja je MUZEJI I NOVA PUBLIKA i potpuno odgovara vremenu u kojem živimo. 
Zadovoljstvo nam je bilo nastaviti suradnju i ove godine ponovo sudjelovati u Noći muzeja.

Prošle godine osmislili smo edukativnu igru "Zagonetna noć u muzeju, dođi i pobijedi"
To je igra potrage za određenim artefaktima i povijesnim događajima kroz stalni postav Muzeja. Prateći dva traga, zagonetku i fotografiju detalja izloška, natjecatelji su trebali doći do odgovora na postavljeno pitanje.  Edukacija, kao jedna od važnih djelatnosti muzeja, bila nam je prvenstveni zadatak. Cilj je bio kroz igru educirati natjecatelje i potaknuti ih na primjećivanje detalja na zabavan i interaktivan način. U igri je sudjelovalo 14 ekipa. Neke od njih sudjelovale su i prošle godine, pa ćemo to shvatiti kao pohvalu da im se svidjelo. 


Naravno, ove godine osmislili smo nova pitanja i malo ih "zapaprili". Neka su bila teža, neka lakša, ali najbitnije je da smo se svi zabavili. Mi, vodiči, sastavljajući pitanja i birajući predmete i slike, a natjecatelji tražeći predmete i odgovore. 

Nisu izostale ni nagrade. Svi sudionici su dobili Diplome o sudjelovanju, a prva tri tima i bogate nagrade. 

Mi smo također nagrađene za trud i timski rad, te za, naravno, dobro postavljena pitanja. Naša nagrada su nova izdanja knjiga iz muzejske naklade.

Za iduću godinu i nova pitanja biti ćemo spremne bez sumnje. 

Zahvaljujemo se mr.sc. Željku Krnčeviću, ravnatelju Muzeja, na pozivu na suradnju u osmišljavanju edukativne igre. Zahvaljujemo i timu Muzeja grada Šibenika koji je našim članicama Tini Biluš, Karmen Bezbradica, Zvonimiri Krvavica, Danijeli Marinčić i Antoniji Slamić pomogao u osmišljavanju ove igre: Emil Podrug, Ivana Vučinović, Marina Lambaša, Bruno Brakus.

Zahvaljujemo Muzeju grada Šibenika na pozivu za sudjelovanje, zajedničkom radu i druženju, te nagradi.

Hvala posjetiteljima i sudionicima igre .

Napisano 30.01.2024, autor Zvonimira Krvavica

Nazad