ŠETNJE S VODIČIMA POVODOM SV. MIHOVILA I DANA GRADA ŠIBENIKA

ŠETNJE S VODIČIMA POVODOM SV. MIHOVILA I DANA GRADA ŠIBENIKA

Povodom Dana grada Udruga turističkih vodiča "Mihovil" Šibenik ove godine organizira besplatno čak tri tematska razgleda Šibenika za koje nije potrebna prijava.

Na sam dan sv. Mihovila, u petak 29.9. u 17:30 vodičica Sandra Grgas čekati će vas kod Krešimirova doma ispred brončane skulpture Šibenika (Trg palih branitelja Domovinskog rata 1). Premijerno će vas povesti Arsenovim šibenskim stopama u sklopu razgleda pod nazivom "Arsen Dedić - naš akademski težak".

U subotu, 30.9. s početkom u 10 sati, na Maloj loži, nakon jutarnje kave, prošećite s vodičicom Josipom Petrinom koja će vam ispričati zašto većina Šibenčana Zagrebačku ulicu zove Masna ulica i kako je ta ulica izgledala prije stotinjak godina. Između ostalog, otkrit će vam nepisana pravila prodaje vina u tovernama, što je jeo car Franjo Josip I. u svom posjetu našem kraju, koja je prva šibenska slastičarna.... Još mnogo toga saznajte u interpretativnoj šetnji „Gastro tura Šibenika".

U nedjelju 1.10. u 11 sati na Poljani pridružite se Merici Mikuličin u šetnji pod nazivom "Šibenske palače". Saznat ćete gdje se nalaze palače u Šibeniku, tko su bili vlasnici, kako su živjeli, te kako su došli u Šibenik.

Veselimo se Vašem dolasku!

Fotogalerija:

Napisano 24.09.2023, autor Vinka Skorić

Nazad