RAZGLED I IZLOŽBA - ISPRIČAJ MI SVOJU PRIČU

RAZGLED I IZLOŽBA - ISPRIČAJ MI SVOJU PRIČU

Povodom petnaeste godišnjice naše udruge red je došao i na ovaj sve samo ne običan razgled grada. Bio je to zapravo vremeplov u kojem vaši vodiči nismo bili mi, kako ste do sada navikli, već naši sugrađani. Prva izvedba ove zanimljive ture pod nazivom "Ispričaj mi svoju priču" je bila 2019. godine u sklopu projekta "Idemo do grada". Tada smo organizirali i izložbu fotografija čiji su autori, članovi Foto kluba Šibenik, partneri u projektu zabilježili trenutke s razgleda. 

Šibenska nevista Karmen Jelčić ispričala nam je legendu o čudotvornom raspelu iz dolačke crkve sv. Križa, od Edija Kapitanovića smo saznali burnu obiteljsku priču o nekoliko naraštaja vlasnika goričke palače Gogala, a i zavirili u nju zahvaljujući šarmantnoj suvlasnici, gđi. Nike. Šećući se po lenti vremena došli smo i do 20. stoljeća - Ante Tonko Marušić ispred zgrade bivše slastičarnice njegovog djeda pričao nam je o slavnoj slastičarskoj prošlosti Šibenika, a nakon njega Dean Petković poveo nas je nekoliko ulica niže do prvog šibenskog kafića - mitskog Upitnika. Razgled smo završili u Srednjovjekovnom samostanskom vrtu gdje nas je dočekala Ana Paić čiji se vrt nalazi s druge strane zida i ispričala nam brojne anegdote, od kojih su nam najzanimljivije bile one s Arsenom.

Na kraju nam je još preostalo razgledati fotografije postavljene u vrtu i uz zakusku i dobru kapljicu Vinarije Vinoplod Šibenik razmijeniti još poneku uspomenu.

Velika hvala svima koji ste šetali s nama, a posebno hvala našim sugrađanima koji nam se uvijek rado pridruže i podijele svoje uspomene. Priča ima još mnogo i jedva čekamo ponoviti kada nam baš možda netko od vas odluči ispričati svoju priču... 

Fotogalerija:

Napisano 20.06.2021, autor Tina Biluš

Nazad