Deana Karađole Radovčić

Deana Karađole Radovčić

Jezici na kojima vodim:

Hrvatski, Engleski, Talijanski

Položene županije:

Šibensko-kninska

O meni:

Zaposlena sam u srednjoj školi kao profesorica iz talijanskog i latinskog jezika i književnosti, a kao turistički vodič radim za svoju dušu. Turističko vođenje, dakle, nije moj posao već je moja ljubav. Uživam u interpretaciji baštine, obožavam pričati priče svojim učenicima, a i kod odraslih probuditi radoznalost, te svojom veselom energijom nesebično dijeliti svoje znanje, tajne i legende koje neprekidno istražujem sa svojim vodičima iz Udruge. Izdala sam i knjigu o latinskim natpisima u gradu Šibeniku pošto sam često svoje učenike iz klasične gimnazije poticala da upoznamo našu kulturnu i povijesnu baštinu prevodeći brojne latinske natpise koje se nalaze u staroj gradskoj jezgri…..

Usluge koje pružam:

Razgled grada i njegove kulturno-povijesne baštine, školski i studijski razgledi, noćna šetnja Šibenikom i tematske ture: 1. Čuvari Šibenika 2. Prevodeći latinske natpise upoznajmo kulturnu i povijesnu baštinu te epigrafsko blago uklesano u staroj gradskoj jezgri. 3. Upoznajmo srednjovjekovni Šibenik otkrivajući ostatke bedema i bastiona koji su okruživali grad od 14. pa sve do kraja 19. stoljeća

Moje tematske ture:

2. Prolazeći uskim ulicama otkrit ćemo tajne kutke i upijati latinske mudre izreke koje su i dan danas vrlo zanimljive i poučne. Saznat ćemo kako su se Šibenčani oduvijek uzdali u Božju pomoć i kako su bili sigurni jer ih je štitio njihov nebeski ratnik sv. Mihovil i zidine koje su okruživale grad. Otkrit ćemo i koji su šibenski knezovi i plemići zaslužni za obnovu pojedinih ulica, a u šetnji kalelargom, tom uskom ulicom, ali širokom u duši, saznat ćemo kako su Šibenčani i u najteža vremena mislili na životinje. 3. Prolazeći starom gradskom jezgrom, vidjet ćemo ostatke zidina i bastiona, dvostruke bedeme ili put spasa, bedeme morskog predgrađa „Borgo del Mar“ s ophodnom šetnicom za vojnike, najbolje sačuvani fortifikacijski objekt, Kneževu palaču, te brojna gradska vrata koja imaju svoj naziv, svoju priču i legendu. U šetnji najdužom ulicom i prvom šetnicom starih Šibenčana otkrit ćemo brojne tajne, prekrasna pročelja i portale te vrlo zanimljive latinske natpise i poruke.

Kontakt:

385915167444

[email protected]

Upit za vođenje

Zatvori