ZA GUZICU NA FORTICU

ZA GUZICU NA FORTICU

Već dugo nas je kopkalo da osmislimo razgled grada koji bi obuhvatio detalje iz šibenske gastronomske povijesti, pa je tako napokon na red došla i "Priča iz šibenske kužine". Razgled su osmislili naši vodiči Zlatka Rodin, Sandra Grgas, Josipa Petrina, Merica Mikuličin i Igor Ianachi.

Prošli četvrtak Zlatka, Josipa i Sandra svoju priču započele su na Maloj loži, preko Starog pazara, Masnom ulicom i preko Medulića završile na rivi. U dvosatnoj šetnji sudionici su imali priliku čuti da je Šibenski statut imao stavku zaštite potrošača, te kako je Šibenik postao najvećim solarskim centrom na istočnom Jadranu. Otkrili smo tko su bile Tona, Uršula, Ankica i Marija, kako je izgledala tipična marenda, kako se reklamirao poznati liker Vlahovac, kako je nastala ova izreka iz naslova i još mnogo toga. 

Ako ste propustili ovaj razgled, pridružite nam se već sljedeći četvrtak kada ćemo vas, u malo kraćoj verziji, ponovo provesti kroz šibensku kužinu. Više o tome, moći ćete pročitati uskoro na našoj web stranici.

Napisano 03.07.2021, autor Tina Biluš

Nazad