U zajednici s prirodom

U zajednici s prirodom

Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik je održala dvodnevnu edukaciju za naše članove u sklopu projekta “U ZAJEDNICI S PRIRODOM – interpretacijom prirodne baštine do održivog razvoja turizma” sufinanciranog od strane Ministarstva turizma i sporta kojeg provodimo u partnerstvu s Udrugom Bioteka.

Voditelji edukacije su bili stručnjaci iz Bioteke Petra Peleš, Igor Ivanek, te Igor Felja i Mia Šepčević.

Jedan dio edukacije održan je u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić", ali i na terenu u okolici Morinjskog zaljeva, te u Perivoju Roberta Visianija.

Turistički vodiči se sve više susreću s raznim pitanjima vezanim uz prirodnu baštinu, biljni i životinjski svijet, te smo iz tog razloga odlučili organizirati ovu edukaciju. Kroz dva dana predavači su nam na zanimljiv način približili živi svijet uz rijeku Krku, skriveni svijet vodenih staništa Krke, podzemni svijet Šibensko-kninske županije, te njene geološke značajke. Zaista smo uživali u predavanjima i saznali mnoštvo informacija koje će nam zasigurno pomoći da što bolje razumijemo bogatstvo koje nas okružuje, te da olakšamo našim gostima ga dožive i prepoznaju njegovu vrijednost.

Fotogalerija:

Napisano 28.10.2020, autor UTV Mihovil Šibenik

Nazad