Suradnja s Muzejom grada Šibenika povodom Noći Muzeja 2023.

Suradnja s Muzejom grada Šibenika povodom Noći Muzeja 2023.

„Muzeji su važni“ ovogodišnja je tema Noći muzeja 2023. Time se naglasak stavlja na bitnu ulogu muzeja u zajednici kao npr. centar međugeneracijskih druženja, centar očuvanja povijesno-kulturne baštine, zatim na različite suradnje i razmjenu znanja, razvijanje partnerstva, razvoj muzeja i muzejske publike i slično.

Nakon pandemije, ova manifestacija se opet događa uživo, te je ostvarena suradnja između Udruge turističkih vodiča "Mihovil" Šibenik i Muzeja grada Šibenika kojom je osmišljena edukativna igra za djecu i odrasle pod nazivom „Zagonetna noć“.  U igri sudjeluju ekipe s dva do četiri člana, te se odgovara na pitanja koja su vezana za eksponate Muzeja. Odgovarajući na pitanja, sudionici igre prolaze kroz postav Muzeja prolazeći sva razdoblja od prapovijesti, preko antike, srednjeg vijeka pa do kraja 18. stoljeća. Vodiči pomažu natjecateljima pričom i daju im dodatne informacije da nađu lakši put do točnih odgovora. Igra će se održati u petak 27. siječnja s početkom u 19 sati. Pripremljene su i bogate nagrade, a prijave su obavezne na broj 091 583 8847.

 

U 20:30 dr. sc. Ivica Poljičak će održati predavanje pod nazivom „Preobrazba Šibenika u razdoblju uprave Ante Šupuka i Narodne stranke“, te će biti moguće u dvorani za povremene izložbe pogledati izložbu „Preporođeni Šibenik. 150. obljetnica pobjede Narodne stranke u Šibeniku 1872./1873.“, uz stručno vodstvo – u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku.

Fotogalerija:

Napisano 24.01.2023, autor Vinka Skorić

Nazad