Radionica za izradu Plana upravljanja zaštićenim područjem Ušće Krke

Radionica za izradu Plana upravljanja zaštićenim područjem Ušće Krke

 

Danas smo prisustvovali radionici za dionike za izradu Plana upravljanja  područjima ekološke mreže Natura 2000 i zaštićenim područjima kojima upravlja 

JU  Priroda Šibensko-kninske županije.

 

U ABC Adriatic Business Centre održana je druga po redu radionica za dionike za izradu Plana upravljanja za zaštićena područja i područja ekološke mreže: Ušće Krke. 

Prezentirani su rezultati prve radionice s dionicima, dorada prijedloga vizije, dorada tema i ciljeva, te izrada prijedloga aktivnosti s prioritetima i provoditeljima. 

Koordinator izrade plana upravljanja je Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije u suradnji s Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i tvrtkom SAFEGE d.o.o. , a partner u izradi plana je Krka National ParkProvedba plana upravljanja provodi se kroz EU projekt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“ .

 

Zahvaljujemo JU Priroda ŠKŽ  na pozivu, i drago nam je što institucije poput JU Prirode uočavaju značaj turističkih vodiča u interpretaciji ali i očuvanju kulturne i prirodne baštine.

Fotogalerija:

Napisano 19.05.2021, autor Zvonimira Krvavica

Nazad