RADIONICA STORYTELLING U INTERPRETACIJI BAŠTINE

RADIONICA STORYTELLING U INTERPRETACIJI BAŠTINE

U sklopu projekta "Sijela s guvna - kreativno pripovijedanje u ruralnom turizmu", danas se u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u Šibeniku održala prva radionica pod nazivom "Storytelling u interpretaciji baštine". Radionica je bila javna, a odaziv je bio odličan, broj sudionika popunio se u rekordnom roku. Prijavili su se ne samo turistički radnici, nego i zaposleni u odgojnom i obrazovnom sektoru.

Pripovjedačica Jasmina Žiljak Ilinčić održala je zanimljivo predavanje u koje je uključila sve sudionike. Na primjeru narodnih priča, anegdota i poezije, svi smo proširili svoje znanje o komunikaciji, te naučili kako na razne načine ispričati priču. Pored tehnika govorenja, disanja, izražavanja, Jasmina je podijelila s nama korisne i praktične informacije i prezentacije koje služe u pripovijedanju, a sami smo na licu mjesta vježbali kako možemo prenijeti emociju. Hvala Jasmini na vrlo zanimljivoj radionici.

Ovim putem zahvaljujemo se našoj članici Nikol Dujmović koja je napravila vizualni identitet projekta "Sijela s guvna".

Isto tako, zahvaljujemo se Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" na gostoprimstvu.

Projekt "Sijela s guvna - kreativno pripovijedanje u ruralnom turizmu" provodimo u partnerstvu s Ekološkom udrugom "Krka" Knin, a projekt je odobren i sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta.

Napisano 06.11.2021, autor Danijela Marinčić

Nazad