Predstavljanje Bikademy inovativnog cikloturističkog koncepta

Predstavljanje Bikademy inovativnog cikloturističkog koncepta

Jučer smo na poziv Turističke zajednice grada Šibenika sudjelovali na predstavljanju novog inovativnog cikloturističkog koncepta Bikademy koji je od 15. kolovoza dostupan i na širem području grada Šibenika. 

 

Prema riječima osnivača Bikademy Krešimira Hercega ovaj je turistički proizvod osmišljen u Slavonskom Brodu kao nadopuna turističkoj ponudi za ljude koji se bave biciklizmom te na taj način upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu, te daje dodatnu vrijednost i privlači ljubitelje selektivnih oblika turizma u određenu destinaciju. 

 

Princip funkcioniranja Bikademy platforme prezentiran je u osnovnim točkama, a namjenjen je svim osobama koje bicikliraju, turističkim vodičima - na biciklu, bike&bed smještajnim kapacitetima i svim dionicima u cikloturizmu koji žele unaprijediti svoju ponudu za turiste i istraživače. Osim web stranice, Bikademy ima i besplatnu mobilnu aplikaciju preko koje se korisnici registriraju te postanu Bike Studenti. U aplikaciji dobivaju Bike indeks s Bike Studijima koji predstavljaju određeni grad ili regiju. Unutar svakog Studija postoje ispiti- lokacije i mjesta od prirodnog i kulturnog značaja koje studenti moraju posjetiti bicikliranjem. Kada dođu na određenu točku kojih je na području grada Šibenika sedam ( obrambeni zid u Grebaštici, tvrđave Barone i Sv. Nikola, centar grada kod Muzeja grada Šibenika, Šibenski most, te Jadrija i Martinska) naprave selfi i učitaju ga u aplikaciju, te nakon što polože sve ispite određenog studija, studenti dobivaju određenu nagradu od sponzora Giant Hrvatska. 

 

Bikademy Studiji dostupni su u pojedinim regijama i gradovima Hrvatske, kao i u Berlinu, a planiraju se proširiti i na ostatak Europe. Cilj im je osvijestiti važnost zdravog života kroz aktivni turizam putem cikloturizma kao i upoznavanje s neistraženim lokalitetima te kulturnom, prirodnom i povijesnom baštinom.  

Fotogalerija:

Napisano 05.08.2021, autor Karolina Ferlindeš Lučev

Nazad