Međunarodni dan turističkih vodiča

Međunarodni dan turističkih vodiča

Što je turistički vodič?
Čak će i oni sami dati različit odgovor na postavljeno pitanje. Ipak, složit će se, barem većina, da su vodiči interpretatori kulturno-povijesne baštine. Njihova uloga u očuvanju naše baštine je velika. Ako je njihovo znanje adekvatno i ako ga s ljubavlju prema našoj baštini prenose drugima, sigurni smo da će ona biti interpretirana na najbolji način. 
Da bi ipak približili drugima tko smo mi i što radimo, koristimo svaku priliku, pa tako i ovu. Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, koji se obilježava 21. veljače, naša udruga tj. njeni članovi časte vas zanimljivim razgledima. 


Ove godine biti će tri razgleda, u različitim terminima. 


U prvom će vas Zlatka Rodin povesti u šetnju "S Faustom po Šibeniku", Zlatka vas čeka 18. veljače, u nedjelju, ispred crkve sv. Frane u 10:30.

 

Zanima li vas više o crkvama kojih više nama ucrtanih u plan grada, saznajte u turi "AD LIMINA ECCLESIARUM SIBENICI - tragovima šibenskih crkava kojih više nema - ili koliko zapravo Šibenik ima crkava?" U utorak, 20. veljače u 16:00 sati čeka vas Dario Mikulandra, ispred bočnog portala Gospe Vanka grada

 

21. veljače napravite đir sa Andreasom Dujmovićem u "Šetnji gradom". Doživite grad iz druge perspektive. Andreas vas čeka na Mulu Krke u 17:00 sati.


Kako cijeniti i čuvati baštinu ako je ne poznajemo. Upoznajte svoj grad i pridružite nam se na razgledima. 

 

Napisano 13.02.2024, autor Zvonimira Krvavica

Nazad