Dan šibenske baštine

Dan šibenske baštine

Svakog četvrtka kroz mjesec srpanj i kolovoz u Šibeniku će se održavati Dan šibenske baštine. Cilj projekta S.LI.DES, kojeg provodi TZ Grada Šibenika, je oživljavanje stare gradske jezgre Šibenika te promidžba materijalne i nematerijalne baštine grada. 

Dan šibenske baštine i svojim vizualnim identitetom dočarava i čuva jedan od najprepoznatljivijih i najvrjednijih simbola šibenske baštine. Slijedećih 8 četvrtaka raznim sadržajem promicat će se klapsko pjevanje, šibenski botun, šibenska kapa te specifična gradska vrata i vratnice.

U sklopu programa na Maloj loži, u Civitas Sacri te u Muzeju grada Šibenika čekaju vas zanimljivi i atraktivni sadržaji. Moći ćete pogledati kako se izrađuje šibenska kapa, naučiti nešto više o šibenskom botunu, prošetati se sajmom rukotvorina te večer začiniti uživajući u šibenskoj klapskoj glazbi.

Mi vas pozivamo da se nama pridružite u 19:00h na Maloj loži na razgledu grada pod nazivom Priče iz šibenske kužine. Dođite čuti našu priču iz šibenske kužine, priču masnu i slasnu, posnu i mrsnu, mesnu i riblju, vlašku, bodulsku i gradsku. Priču koja nije samo o iću nego i o piću, priču o kitama i tovernama. Priču o zerici, bokunu i teke s pokojim zrnom stare šibenske soli. 

Čekamo vas!

Fotogalerija:

Napisano 07.07.2021, autor Antonia Slamić

Nazad