PREDSTAVLJANJE TEMATSKE RUTE / PROJEKT FORTITUDE

PREDSTAVLJANJE TEMATSKE RUTE / PROJEKT FORTITUDE

U ponedjeljak 29.3.2021. članovi Udruge su prošetali gradom s predstavnicima Tvrđave kulture i prezentirali testnu verziju nove turističke rute koja tematizira fortifikacijsku baštinu grada. Dio je to aktivnosti u sklopu projekta FORTITUDE – Historic Fortresses Intensifying Cross-Border Tourism Development kojeg provodi Tvrđava kulture zajedno s još četiri partnera iz Crne Gore (Herceg Novi i Bar), Bosne i Hercegovine (Banja Luka) i Hrvatske (Karlovac). 

Ovu turu izradili su članovi udruge i to Silvana Šuljak, Zlatka Rodin, Deana Karađole Radovčić, Ivanka Čoga, Dario Mikulandra, Igor Ianachi, Zvonimira Krvavica, Sandra Grgas, Dražena Perkov i Tina Biluš, a plod je višemjesečnog rada, istraživanja, pretraživanja raznih izvora i isčitavanja rukopisa obzirom na opširnost materije koju prezentiramo.

Ruta koju smo predložili, složili smo se da ne može stati u manje od nekoliko sati. Tijekom ture, obilazimo kopnene tvrđave, ali i čitav perimetar nekadašnjih gradskih bedema, kula i bastiona.  

Iznimno smo ponosni na ovu tematsku rutu, imamo još nekoliko detalja za ulaštiti i s nestrpljenjem čekamo da je ubrzo predstavimo našim sugrađanima.

Fotogalerija:

Napisano 01.04.2021, autor Tina Biluš

Nazad