Postani naš član!

Članom Udruge može postati svaki turistički vodič koji;

  • ispunjava uvjete propisane  Zakonom o pružanju usluga u turizmu (NN 130/17) za obavljanje poslova turističkog vodiča na području Šibensko–kninske županije,

  • koji ima položen ispit za turističkog vodiča, posjeduje Rješenje o pružanju usluga turističkog vodiča i važeću iskaznicu za Šibensko-kninsku županiju 

  • te koji podnese pismeni zahtjev za prijam u članstvo kojim se istovremeno obvezuje na sudjelovanje u radu Udruge, te poštivanje odredbi Statuta i drugih akata, kao i odluka tijela Udruge.

  • Upisnina u Udrugu iznosi  100 kuna, a možete je uplatiti na žiro račun Jadranske banke d.d.

  • Godišnja članarina iznosi 250 kuna, a možete je uplatiti na žiro račun Jadranske banke d.d.

  • Po primitku ispunjene upisnice, uplate i potrebnih dokumenata, u roku od 15 dana  bit ćete upisani u registar članova Udruge te uvršteni na internet stranicu u popis članova s podacima koje ste naveli u pristupnici.

  • Udruga turističkih vodiča ''Mihovil'' Šibenik ne posreduje u dodjeli vođenja svojim članovima. U skladu s tim na našoj web stranici možete naći popis naših članova te ih angažirati direktno, kao i cjenik njihovih usluga.
  • Poslati skenirano Rješenje o pružanju usluga turističkog vodiča i važeću iskaznicu za Šibensko-kninsku županiju (obe strane) na e-mail: utvmihovil@gmail.com

PDF
GODIŠNJI PROGRAM RADA UDRUGE TURISTIČKIH VODIČA „MIHOVIL“ ŠIBENIK ZA 2019. GODINU


PDF
GODIŠNJI PROGRAM RADA UDRUGE TURISTIČKIH VODIČA „MIHOVIL“ ŠIBENIK ZA 2018. GODINU

Udruga turističkih vodiča “Mihovil” Šibenik  je neprofitna, strukovna udruga turističkih vodiča osnovana 2006. godine. Okuplja turističke vodiče na području Šibensko-kninske županije s ciljem da svojim članovima omogući profesionalnu afirmaciju na način da svoju djelatnost kvalitativno unapređuju, podižu ugled struke, te afirmiraju poziv turističkog vodiča.

Sveti Mihovil

Grad Šibenik od davnih vremena slavi sv. Mihovila kao svog zaštitnika. Tvrđava koja dominira nad gradom nosi ime sv. Mihovila, a prikaz sveca sačuvao se i na brojnim reljefima i skulpturama koji krase zidine povjesnog  grada  Šibenika. Sveti Mihovil, «vojskovođa vojske nebeske», tako kroz povijest predstavlja pobjedu i neustrašivost, a jednako tako i snažnu volju građana Šibenika da se uz pomoć svog zaštitnika bore za očuvanje svojih prava. Kao turistički vodiči, ponosimo se svojim gradom i čast nam je što naša Udruga nosi ime gradskog nebeskog zaštitnika.

Šibenska kapa

Šibenska kapa jedan je od najprepoznatljivijih simbola našeg grada.
Zadnje stoljeće ustalila se u narančastoj boji s karakterističnim crnim
vezenim ukrasima. U osnovi se radi o narodnoj tradiciji vrlo starog postanja. Ipak, šibenska je kapa dijete jednog od onih razdoblja kad je ovaj grad bio prvi. U starini je bio prvi hrvatski grad. Poslije se u njemu sagradila prva i jedina katedrala u svojem načinu gradnje. Šibenska kapa nas prisjeća onih 
godina novije povijesti kad se u ovom gradu razmahao industrijski polet, izgradivši prvi zaokruženi proizvodni i distribucijski sustav izmjenične električne struje na svijetu. Industrijski potencijali koji su ovim novim mogućnostima od tog vremena bili privlačeni na rubove grada snažno su obilježili sve do naših dana. Ovdje čak i aluminijske tvrtke kao boju svojih korporativnih znakova obično izabiru narančastu. I tu se naša priča vraća na početak, na kapu i njenu modernu boju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruga turističkih vodiča "Mihovil Šibenik"
Info i najave: utvmihovil@gmail.com
Obala palih omladinaca 3 | 22000 Šibenik
Ovlaštene osobe za zastupanje udruge: 
Predsjednica: Tina Biluš +385 99 684 1016
Dopredsjednica: Mia Deković:  +385 91 566 7752
Tajnica: Nikol Dujmović +385 98 873 499